vrijdag 1 februari 2008

China, Emei shan en Le shan

Emei shan
Emei Shan, één van de vier grote boeddhistische heilige bergen in China, al in de tweede eeuw werden op de flanken van de berg tempels gebouwd. Na de introductie van het boeddhisme in de veertiende eeuw groeide het aantal uit tot meer dan honderd. Daar zijn er nu nog slechts een twintigtal van over die een onderkomen bieden aan een paar honderd monniken.

Emei Shan staat bekend als een botanisch koninkrijk. Meer dan 3000 soorten planten bedekken de steile berghellingen. In de subtropische en gematigde zone's rond de voet van de berg schijnen zeldzame dieren als de kleine panda en de Sumen-antilope zich in de weelderige vegetatie schuil te houden. Minder schuw zijn de apen die halverwege de top soms het pad blokkeren, de wandelstokken waar veel pelgrims mee zijn uitgerust dienen niet enkel ter ondersteuning maar ook als wapen om al te brutale apen van zich af te houden. Veel pelgrims komen ook voor de ervaring van de zonsopkomst of -ondergang boven het wolkendek rond de top.










Le shan
Het enige bezienswaardigheid in Le shan is de grote Boeddha, hij is uitgehakt in de zandstenen rots van de Lingyunheuvel aan de rivier Min. Hij is 71 m hoog en is de grootste ter wereld. Er waren 90 jaren nodig voor het maken; de bouw begon in 713 voor Christus en was klaar in 803 voor Christus. De schouders van de Boeddha zijn 28 m breed, het hoofd is 15 m hoog en op zijn voeten kunnen meer dan 100 mensen zitten. Er wordt gezegd dat dit Boeddha beeldhouwwerk het grootste ter wereld is.
Je kunt een rondvaart maken en de boeddha vanuit de boot observeren. Vaak wordt een bezoek aan de Great Buddha gecombineerd met een bezoek aan Mount Emei.










Beste Reistijd: maart-mei, september, oktober
Vervoer: bus vanuit Chengdu
Slapen:
Emei shan: Teddy Bear Hostal, rmb 150,00, € 15,00 per kamer per nacht.










Chengdu: Wenjun hotel, rmb 260,00, € 26,00 per kamer per nacht








Geen opmerkingen: