dinsdag 22 mei 2007

Portugal, de Azoren eilanden

De Azoren vormen een archipel in de Atlantische Oceaan op een afstand van 1448 km van het Iberisch schiereiland en op circa 2000 km van het Amerikaanse continent. Deze archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden. Samen vormen ze een autonome regio binnen Portugal.

De Azoren hebben een totale oppervlakte van 2247 km² en tellen zo’n 250.000 inwoners. Het nationale parlement zetelt in Horta op Faial. De grootste stad, Ponta Delgada, ligt op het oostelijke eiland São Miguel.

De negen eilanden van de Azoren zijn alle vanvulkanische oorsprong. De hoogste vulkaan is de Pico op het gelijknamige eiland, die 2351 m hoog is, en daarmee de hoogste piek van heel Portugal. De westelijkste eilanden, Flores en Corvo, liggen circa 500 km van het zuidoostelijkste, Santa Maria, vandaan.

In het verleden stonden de Azoren bekend om de walvisjacht. Veel bemanningsleden van walvisvaarders kwamen hier vandaan. Tegenwoordig is het kijken naar de walvissen een toeristische attractie.
Horta op Faial is een populaire aanlegplaats voor zeiljachten die de Atlantische Oceaan oversteken. De bemanningen ontmoeten elkaar in 'Café Sport' en maken een schildering op de muur van de kade.
Beste reistijd: het hele jaar, laag seizoen: oktober t/m mei, hoog seizoen: juni t/m augustus.
Vliegen: retour Amsterdam-Ponta Delgada (Sao Miguel) € 450-€ 500 met Grupo Sata of Tap Air Portugal, binnenlandse vlucht met Sata ongeveer € 75,00 enkelreis tussen de einlanden.

Vakantiehuis op Flores
Aldeia da Cuada






Prijs: cottage vanaf € 55,00 per nacht, minimaal 2 nachten

Vakantiehuis op Faia
Casa do Capitão







Prijs: € 80,00 per kamer, 15 juni t/m 15 september, 15 december t/m 15 februari






Prijs: vanaf € 70,00 per kamer

Casa do Areeiro









Prijs: vanaf € 50,00 per huis per nacht

Casal do Vulcano


Prijs: vanaf € 40,00 per huisje of kamer per nacht





Vakantiehuis op Pico
Casa do Lagar









Prijs: € 60,00 per huisje per nacht

Vakantiehuis op Sao Miguel
Furnas Lake Villas
Prijs: vanaf € 90,00 per nacht vanaf 2 nachten.

Geen opmerkingen: