vrijdag 1 juni 2007

Spanje, Andalusië

Andalusië, het zuidelijk deel van Spanje, kennen velen als het gebied van o.a. stierengevechten, flamenco, feesten, witte dorpjes en het droge, hete binnenland. Maar onder die oppervlakte zult u vele verrassingen en tegenstellingen vinden.

Andalusië is het land van de strand- en discovakanties in Torremolinos. Maar het is ook het land van indrukwekkende bergketens, met toppen tot 3.482 m, van eindeloze olijfgaarden, van zandwoestijnen, van de prachtige Moorse architectuur in Córdoba, Sevilla en Granada, van de onvergetelijke witte dorpjes. Het is het gebied waar Europa en Afrika versmelten. Arabieren, Berbers en christenen gaven dit gebied een heel eigen karakter.

Andalusië bestaat uit een grote vlakte, het dal van de Guadalquivir, dat aan alle kanten behalve in het zuidwesten door bergen omringd wordt. De rivier vormt in haar mondingsgebied een delta van moerassen, duinen en strand, het Nationale Park van Doñana. Er zijn meer dan 80 natuurgebieden die in totaal ongeveer een vijfde deel van het totale oppervlakte van Andalusië beslaan. Al met al een gebied dat zeer de moeite waard is.
Beste reisperiode: voorjaar en najaar.

Prijs: vanaf € 420,00 p.p. voor 4 dagen inclusief vliegtickets en huur auto te boeken bij Eliza was here.









Prijs: vanaf € 50,00 per dag.





Geen opmerkingen: